Karbantartás-Felújítás
Olajozott, vagy viaszolt padlók, parketták: Az olajozott és viaszolt parkettákat és fa járófelületeket elsősorban szárazon takarítjuk. Amennyiben szükséges a vízzel való tisztítás egy vödör felmosóvízbe 30-40ml Biopin padlóápolót teszünk és azzal mosunk fel. Ha a felület felújításra szorul a felületkezelés befejező anyagával újítjuk fel a felületet. Ha olajozott felületről van szó pl: Biopin természetes keményolaj akkor takarítás után egy vékony réteg olajat viszünk fel a felületre, és jól eloszlatjuk. A felhordás történhet ecsettel, rövid szőrű lakkozóhengerrel, ronggyal, tárcsás polírozógéppel. A felhordott olajat nem töröljük vissza. Amennyiben viaszolt felületről van szó a felújításhoz a Biopin keményviaszolaj javasolt, amelyet szintén vékonyan egyenletesen kell felhordani és 10-15 percen belül még nedves állapotban a be kell dörzsölni a felületbe. A kész felületet 12-24 óra múlva már finoman használhatjuk, de 1-2 hétig óvatosan bánjunk vele és ne mossuk fel.
Olajozott, vagy viaszolt bútorok:Az olajozott és viaszolt bútorokat elsősorban szárazon takarítjuk. Amennyiben szükséges a vízzel való tisztítás a vízbe ne agresszív tisztítószert használjunk. Ha a felület felújításra vagy frissítésre szorul a felületkezelés befejező anyagával újítjuk fel a felületet. Ha olajozott felületről van szó pl: Biopin bútorolaj akkor takarítás után egy vékony réteg olajat viszünk fel a felületre, és jól eloszlatjuk. A felhordás történhet ecsettel, rövid szőrű lakkozóhengerrel, ronggyal, tárcsás polírozógéppel. A felhordott olajat nem töröljük vissza. A felújításhoz használhatunk Biopin bútorolajat, Biopin teak-olajat. Amennyiben viaszolt felületről van szó a felújításhoz a Biopin méhviaszjavasolt, amelyet szintén vékonyan egyenletesen kell felhordani és kb. 20 perc múlva fel kell polírozni (fényesíteni). A kész felületet 12-24 óra múlva már finoman használhatjuk, de 1-2 hétig óvatosan bánjunk vele és ne mossuk le.
Olajozott konykai munkalapok, vagy aszalok:Az olajozott konyhai munkalapokat és asztallapokat amelyek nagy igénybevételnek vannak kitéve szükségszerűen vízzel tisztítjuk lehetőleg ne agresszív tisztítószert használva. Ha a felület felújításra vagy frissítésre szorul akkor Biopin munkalap keményolajjal újítjuk fel a felületet. Takarítás után egy vékony réteg olajat viszünk fel a felületre, és jól eloszlatjuk. A felhordás történhet ecsettel, rövid szőrű lakkozóhengerrel, ronggyal. A felhordott olajat nem töröljük vissza. Ha nagyon elhasznált a felület 12-24 óra múlva még egy réteg olajat viszünk fel. A kész felületet 24 óra múlva már finoman használhatjuk, de 1-2 hétig óvatosan bánjunk vele és ne mossuk le.
Bármilyen szintetikus lakkal kezelt padlók, parketták:
Illetve kopott frissítést igénylő bútorfelületek:Ha nem tudjuk milyen felületkezelés van a járó vagy bútorfelületeinken akkor is használhatunk a felület frissítéséhez, ill. felújításához biopin felületkezelő anyagokat. A járófelületekhez Biopin keményolajat vagy biopin keményviaszolajat használjunk. A bútorokhoz Biopin bútorolaj, Biopin teak-olaj vagy Biopin méhviasz ajánlott. A konyha munkalapok vagy asztallapok felújításához Biopin munkalap keményolaj javasolt.